Compacte cross-over Suzuki IGNIS maakt Europees debuut op autosalon van Parijs

De nieuwe Ignis, een compacte maar erg stijlvolle en handige cross-over, gaat straks in Europese première op het autosalon van Parijs.

De alom gekende stijl en vormgeving van Suzuki, een merk met een lange geschiedenis in de productie van compacte auto’s, werden gerespecteerd en sommige elementen komen bij de Ignis opnieuw tot leven. Het verfrissende exterieurdesign oogt minimalistisch en toch typisch Suzuki, wat dit model ronduit iconisch maakt.          

Er zit heel wat milieuvriendelijke technologie in deze wagen, zoals een robuust maar licht platform van de nieuwste generatie en het compacte, lichte SHVS-systeem (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) dat via een elektrische motor extra ondersteuning biedt en de accu op zuinige wijze oplaadt. Zo wordt het brandstofverbruik laag gehouden zonder in te boeten op de prestaties.

De verkoop van de nieuwe Ignis in Europa zal starten in januari 2017.

Op het Autosalon van Parijs staat ook de gefacelifte SX4 S-Cross in de kijker, met een volledig vernieuwd frontdesign en een verfijnde interieurkwaliteit waardoor deze SUV er extra stoer en geraffineerd uitziet. De 1,0-liter en 1,4-liter BOOSTERJET-turbomotoren met directe inspuiting vervangen de bestaande 1.6-benzinemotor.

Alle details worden gegeven tijdens de persconferentie van Suzuki op 29 september 2016 vanaf 9 uur. De Suzuki-stand (nummer 511) is te vinden in hal 1.0, Paris Expo Porte de Versailles.

Andere Suzuki-modellen die tijdens de persdagen te bezichtigen zijn:

Auto: Vitara, Jimny, Baleno en Cervo (klassiek model uit 1977, in Europa ook gekend als de SC100)
Moto: SV650 en MotoGP
Marine: DF300AP

Het persdagen van het autosalon van Parijs 2016 vallen op 29 en 30 september 2016. Daarna opent het salon zijn deuren voor het grote publiek van 1 tot en met 16 oktober 2016.

Contacteer ons
Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Suzuki Belux
Pierstraat 229
2550 Kontich