De nieuwe Baleno

Toen Suzuki het plan opvatte om een gloednieuwe hatchback te creëren, werkte de constructeur eerst een basisbestek uit, zonder beperkingen. Het resultaat is de Suzuki Baleno, een harmonieuze combinatie van een vloeiende styling, superieure prestaties op basis van baanbrekende technologieën, en een slim ruimteconcept.

 

Voor de creatie van een nieuwe, grensverleggende hatchback die rijplezier biedt en ontworpen is om te beantwoorden aan de behoeften van de hedendaagse consument, wilde Suzuki de compacte auto naar het ultieme niveau tillen. Hoofdingenieur van het Baleno-project, Kunihiko Ito, verklaart: “Wij wilden de ideale hatchback ontwikkelen, compromisloos en met een elegant, verfijnd en volwassen karakter. De Baleno is de perfecte belichaming van alle elementen die in een auto van dit formaat worden verwacht: design, functionaliteit, comfort, wendbaarheid, superieure rijprestaties en een laag brandstofverbruik.”

 

Met zijn ‘Liquid Flow’-designthema, zijn compacte koetswerk, zijn ruime interieur, zijn efficiënte motoren en zijn volledig nieuwe platform biedt de Baleno stijl, functionaliteit, wendbaarheid, rijprestaties en een laag brandstofverbruik. Hij staat ook garant voor comfort, zelfs tijdens lange ritten, met veel zitruimte voor volwassenen, zowel voor- als achterin, en een royale bagageruimte.

 

De verkoop van de Baleno gaat in Europa van start in de lente van 2016.

Belangrijkste kenmerken van de Baleno:

  • Platform van een nieuwe generatie, met verhoogde stijfheid en lager gewicht, voor een lager verbruik en een beter rijgedrag en meer stabiliteit, in combinatie met een hoog veiligheidsniveau en sterke NVH-prestaties.

  • Nieuwe koppelrijke 1.0 BOOSTERJET-turbomotor met directe injectie en SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki)*1 met 1.2 DUALJET-motor bieden allebei zeer laag brandstofverbruik in combinatie met Suzuki’s meest aerodynamische hatchback-ontwerp ooit.

  • Sportief profiel, laag een breed, met gedurfde voorpartij, hoekomhullende ruiten, expressieve karakterlijnen en zacht glooiende en vloeiende oppervlakken, straalt elegantie en kracht uit.

  • Innovatieve kenmerken binnenin, met geavanceerd multifunctioneel kleurenscherm, actieve snelheidsregelaar met snelheidsbegrenzer, en met Apple CarPlay*2 compatibele Smartphone Linkage Display Audio.

  • Vijf zitplaatsen met royale schouderruimte voorin en overvloedige beenruimte achterin.

  • Ruime en moduleerbare koffer met ‘best-in-class’ *3 bagageruimte.

  • Radar Brake Support (RBS) *2 en andere uitgebreide veiligheidsvoorzieningen dragen bij tot veiligheid en gemoedsrust.

*1Uitsluitend voor voertuigen met 1.2. DUALJET-motor. *2Beschikbaarheid afhankelijk van voertuigconfiguratie. *3“B-segment hatchback” zoals gedefinieerd door Suzuki (hatchback met een totale lengte van 3.700-4.100 mm)

 

Meer informatie, de technische fiche en foto's op: Suzuki perswebsite en op de microsite van de Suzuki Baleno.

Contacteer ons
Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Suzuki Belux
Pierstraat 229
2550 Kontich