De Nieuwe Suzuki VITARA

Dinsdag 7 april 2015 — Al van bij zijn marktlancering in 1988 werd de Suzuki Vitara geprezen voor zijn stijlvolle stadsgerichte design, zijn handige buitenafmetingen, zijn comfortabele rijeigenschappen en zijn onversneden terreinvaardigheden. Het model is blijven evolueren op het vlak van formaat en aandrijflijn. Ruim een kwarteeuw na het debuut van de eerste generatie reïncarneert de Vitara als een verfrissend gelijnde SUV. Geheel volgens de huidige noden zet de gloednieuwe Vitara een stapje terug qua afmetingen. Daarnaast doet hij een beroep op Suzuki's toonaangevende ALLGRIP-vierwielaandrijving en geavanceerde veiligheids- en connectiviteitsuitrusting. Bovendien biedt hij voortaan uitgebreide personalisatiemogelijkheden.

De nieuwe Vitara wordt vanaf begin 2015 geproduceerd in de Magyar Suzuki-fabriek (Hongarije). De Europese markt wordt eerst bediend. In een latere fase zal de Vitara uitgevoerd worden naar de rest van de wereld.


Concept

1. Instant herkenbare Suzuki SUV-looks
De nieuwe Vitara herneemt stijlelementen van zijn voorganger en van de Jimny, die versmolten zijn tot een hedendaags en verfrissend koetswerkdesign.

2. De prestatievoordelen van ALLGRIP en een superieur chassis
De wielen met grotere diameter en de riante bodemvrijheid van een SUV garanderen uitmuntende terreinskills. Bovendien staat het optionele ALLGRIP-systeem met vier op de omstandigheden afstembare modi in voor puike on- en offroadprestaties.

3. Uitgebreide personalisatiemogelijkheden voor de klant
Klanten kunnen een brede waaier aan exterieur- en interieuritems met elkaar combineren om uitdrukking te geven aan hun persoonlijkheid.

4. Geavanceerde navigatie- en veiligheidsvoorzieningen
Een audiosysteem met smartphoneconnectiviteit biedt toegang tot geavanceerde navigatiefuncties (op de hogere versies). Bovendien staat het Radar Brake Support System (verkrijgbaar op sommige versies) garant voor een toonaangevende veiligheid dankzij een autonomie remwerking om aanrijdingen te vermijden.

5. Toonaangevend laag verbruik
De nieuwe Vitara komt tegemoet aan de vraag naar zuinige motoren. Om gewicht te sparen werd uitvoerig gebruik gemaakt van hogeweerstandsstaal, dat de structuur bijzonder licht en stijf maakt. Aandrijftechnologieën zoals een nieuw ontwikkelde zestrapsautomaat dragen hun steentje bij om brandstof te sparen. De nieuwe Vitara met voorwielaandrijving en manuele vijfbak laat een CO2-uitstoot optekenen van amper 123 g/km.

Novo Suzuki Grand. Vitara 2014

Suzuki | The All-New VITARA Teaser Movie

Anne-Eline Blockx Press & event coordinator at Suzuki