DPD pakjes brengen of afhalen kan voortaan ook bij een Suzuki Verdeler

DPD pakjes brengen of afhalen kan voortaan ook bij een Suzuki Verdeler

DPD breidt haar netwerk in België en Luxemburg volop uit met alternatieve, kwalitatieve afleverpunten.


Kontich/Mechelen, 20 juni 2022 - Voor het eerst gaat een pakjesdienst in ons land een samenwerking aan met een automerk: in een eerste fase werden een tiental Suzuki-verdelers aangesteld als officieel DPD-verdeelpunt. Dit blijkt een win-win-win-situatie op te leveren, in de eerste plaats voor de klant, maar ook voor DPD en Suzuki.

Erik De Nutte, Marketing & Pickup Manager DPD: “DPD is continu op zoek naar locaties om het verzenden en ontvangen van pakjes te optimaliseren. De extra verdeelpunten in het Suzuki-showroomnetwerk zijn wat ons betreft een voltreffer. Onze klanten zijn vol lof over de nabijheid, de ruime parking en het goede onthaal in de nieuwe verdeelpunten.”

Bart Hendrickx, PR Manager Suzuki Belgium: “Suzuki Belgium is steeds op zoek naar nieuwe ideeën om de naamsbekendheid van ons merk en van onze dealers te verhogen. En het is fijn dat we samen met DPD weer een nieuw initiatief kunnen starten, waar beide partijen, én de klant beter van worden.”

De voordelen op een rijtje:

  1. Klanten kunnen hun pakje afhalen of verzenden bij een partner die beschikt over een ruime, makkelijk bereikbare parking;
  2. DPD breidt haar netwerk uit met een aantal kwalitatieve verdeelpunten;
  3. Suzuki krijgt extra potentiële klanten over de vloer die op die manier meteen kunnen kennismaken met de wagens van het merk.

Een tiental Suzuki-verdelers begonnen enkele maanden geleden als verdeelpunt voor DPD, met succes. Ondertussen kwamen er gemiddeld 240 DPD-klanten per maand over de vloer bij elke verdeler, met pieken tot 680! ​

Dit leverde al extra verkochte wagens op voor Suzuki en heel wat afspraken voor onderhoud en herstellingen, ook van andere merken.

 

Voor meer info:

Suzuki Belgium: Bart Hendrickx, bart.hendrickx@suzuki.be

DPD Belux: Tom De Bruyckere, T. 0476 45 15 03, tom@mindshake.biz

 

Story image
Story image
Press release DPD Suzuki 20 06 2022 NL FR EN.docx 42 KB

 

 

Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Suzuki Belux
Pierstraat 229
2550 Kontich