New BALENO – Suzuki’s ideale compacte hatchback

De gloednieuwe Baleno, die op het 66e internationale autosalon van Frankfurt* in wereldpremière gaat, wil de lat in het segment van de compacte hatchbacks weer wat hoger leggen.

Sinds de introductie van de Suzulight in 1955 heeft Suzuki een veelvoud aan compacte auto’s gebouwd die veel meer waarde bieden dan hun formaat doet vermoeden. De Baleno is de vrucht van de decennialange ervaring van het merk op het vlak van compacte auto’s en pakt uit met een elegant en krachtig design, een ruim interieur, een grote koffer en een hele rist nieuwe technologieën.

Tot deze nieuwe technologieën behoren een ultrastijf lichtgewichtplatform van de nieuwe generatie, een vinnige direct ingespoten 1.0-turbo BOOSTERJET-benzinemotor en SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), een systeem dat een beroep doet op een starter/generator om de motor te ondersteunen. Al deze zaken dragen bij tot een plezierige en toch efficiënte rijervaring. De Baleno is dus meer dan mooie looks en functionaliteit alleen.

De gloednieuwe Baleno staat vanaf het voorjaar van 2016 in de Europese showrooms.

Meer details over de Baleno worden vrijgegeven tijdens de persconferentie van Suzuki op stand B12 in hal 9.0 van het autosalon van Frankfurt (om 13u15 op 15 september).

 

Op www.globalsuzuki.com/iaa2015 ontdekt u een speciale Baleno-website.

 

*Messe Frankfurt, Frankfurt am Main;
persdagen 15-16 september
publieksdagen 17-27 september.

Contacteer ons
Anne-Eline Blockx Press & event coordinator, Suzuki
Anne-Eline Blockx Press & event coordinator, Suzuki
Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Suzuki Belux
Pierstraat 229
2550 Kontich