Rallye des Gazelles 2022: Rafaella Szabo-Witsel en Rachel Licata aan boord van de Suzuki Jimny

Rallye des Gazelles 2022: Rafaella Szabo-Witsel en Rachel Licata aan boord van de Suzuki Jimny

De Rallye des Gazelles is een rally voor dames, die doorging in maart en waarbij niet de snelheid maar de correcte navigatie, zonder gps, het verschil maakt. De ploeg die de verschillende bakens, die verstopt zijn in de woestijn in zuid-Marokko, kan vinden en hierbij het minste aantal kilometers aflegt, is de winnaar.

De Suzuki Gazelles, Rafaella en Rachel, scoorden mooie resultaten, zeker omdat het hun eerste deelname was:

  • 21e plaats in het algemeen klassement van de 200 ingeschreven bemanningen.
  • 4e plaats in de marathon-etappe van de grote duinen.
  • 9de plaats in het algemeen klassement van de "Challenge première participation".

Bovendien waren ze bijna 3 weken weg van hun families, 9 dagen afgesloten van de wereld. Deze 9 dagenwaren gevuld met emoties, stress, voortdurende druk om zichzelf te overtreffen, soms een beetje angst, maar zelfs na 2 verticale duinen waren ze 'ok'. Moreel en lichamelijk was het een uitputtingsslag, maar met hun motto “AU CAP” (recht naar het volgende baken!), de juiste muziek aan boord (de song “Being a woman”) en hun vriendschap die hen al vele jaren verbindt, slaagden zij zich door deze beproeving.

De Suzuki-gazelles reden op 31 maart om 17.30 uur over de eindstreep, met hun Suzuki Jimny, de 3e gazelle die ondertussen de bijnaam "Snake" kreeg. Een welverdiende bijnaam, want de Jimny, de meest compacte 4x4 in de wedstrijd, snorde constant tussen de 5000 en 6000 toeren door de duinen.

Sébastien Loeb en Daniel Elena kunnen zich zorgen beginnen te maken. Uiterst nauwkeurige navigatie door Rachel op kaarten uit 1950 zonder gebruik te maken van een gps, en de goddelijke rijkunsten van Rafaella maakten dat de handgeschakelde Jimny door de woestijn surfte als geen ander!

Suzuki Belgium is apetrots op deze geweldige prestatie die ze neerzetten aan boord van de Suzuki Jimny.

Goede doel

Maar bovenal maken Rafaella en Rachel deel uit van de "Gazelles engagées" en overhandigden zij op maandag 13 juni in Le Panorama in Namen hun cheque aan de vereniging die zij nu al 2 jaar steunen, de vzw: Tous Ensemble pour Léa. www.tousensemblepourlea.be.

Het bedrag dat Rafaella en Rachel voor de vzw verzamelden, zijnde € 12.620, zullen worden gebruikt om :

- Dekking van de kosten van Lea's sondevoeding.

- Dekking van de medische kosten van de kinderen die een transplantatie hebben ondergaan in de universiteitskliniek van Leuven.

- Een leuke feestelijke dag te organiseren voor jonge dialyse-patiënten in het ziekenhuis van Leuven.

Nog een laatste woordje van Rafaella en Rachel: “De twee gazelles danken iedereen voor uw vele aanmoedigingen! Dromen zijn gemaakt om gerealiseerd te worden, vergeet dat nooit, maar niets zou mogelijk zijn geweest zonder de vele sponsors. Deze rally, deze plaats op de ranglijst zijn ook die van jullie! Nogmaals bedankt! En binnen drie jaar staan we terug aan de start!”

 

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image

 

Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Suzuki Belux
Pierstraat 229
2550 Kontich