Suzuki Belgium start een partnership met de gemeente Kontich voor een autodelen-project

Suzuki Belgium start een partnership met de gemeente Kontich voor een autodelen-project

Suzuki Belgium start een partnership met de gemeente Kontich voor een autodelen-project, waarvoor twee Swifts worden ingezet.

Vanaf vandaag vind je op het Sint – Martinusplein in Kontich twee autodeel-parkeerplaatsen, waar je deze wagens regelmatig zult kunt spotten

Stefan Plasman, initiatiefnemer van dit project bij Suzuki Belgium : “Bij autodelen maken meerdere personen om de beurt gebruik van één of meerdere wagens. Autodelen gaat uit van een eenvoudig principe: je gebruikt de wagen enkel wanneer je hem nodig hebt. Zodra je de wagen vrijgeeft, kan deze door andere personen gebruikt worden.

Autodelen biedt grote voordelen. Het vermindert het aantal auto’s, files, de CO2-uitstoot, de parkeerdruk en de individuele kost voor het gebruik van een wagen. Dit leidt tot een duurzame shift van het bezit naar het gebruik van een wagen. Kortom, autodelen is een duurzaam en flexibel alternatief voor het bezit van een wagen.

Ook andere voordelen van autodelen zijn duidelijk: via een gebruiksvriendelijke app kan je op een flexibele manier, 24 op 7 en volledig autonoom een auto gebruiken, waarbij je enkel betaalt per uur en per kilometer. Test het appje gerust eens zelf : hieronder vind je de QR-code.

Story image

Een bijkomend voordeel : Veel mensen zullen met dit systeem ons merk leren kennen, wat hen hopelijk zal kunnen overtuigen om een stap te zetten richting Suzuki-verdeler. Dit systeem is een eerste test, en zou bij succes in de toekomst voor lokale dealers kunnen uitgerold worden.  ”

 

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image

 

 

Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Suzuki Belux
Pierstraat 229
2550 Kontich