Suzuki introduceert de gloednieuwe Swift

Suzuki introduceert de gloednieuwe Swift

Suzuki heeft de gloednieuwe Swift onthuld. In zijn vierde iteratie, heeft Suzuki's iconische hatchback zich ontwikkeld tot een verfijnde, slimme compacte auto met een scherp design, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en fun-to-drive speelsheid die de dagelijkse mobiliteit herdefinieert.

De Swift, een wereldwijde ​ all-time favoriet onder consumenten die op zoek zijn naar een stijlvolle en fun-to-drive hatchback, heeft talrijke prijzen gewonnen sinds zijn introductie in 2004. Het volledig nieuwe model bouwt voort op de erfenis van zijn voorgangers en biedt een rijervaring die niet alleen plezierig is, maar waarbij ook comfort, efficiëntie en veiligheid voorop staan. De Swift wordt verkocht in 169 landen en regio's met een totale verkoop van meer dan 9 miljoen eenheden.

Voornaamste USP’s van de nieuwe Swift

 Opvallend nieuw exterieur- en interieurdesign

 Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen

 Nieuwe 1.2L motor met 12V SHVS mild hybride systeem

Het nieuwe exterieur- en interieurdesign

Terwijl het kenmerkende uiterlijk van zijn voorgangers behouden blijft, werd de nieuwe Swift een nieuw design aangemeten dat verder gaat dan de vorige modellen.

Styling buitenkant

De nieuwe Swift straalt zelfvertrouwen en avontuur uit met een pianozwarte grille en L-vormige pinkers die overgaan in afgeronde schouderlijnen, geaccentueerd door uitlopende spatborden.

Aan de zijkant geven de gespierde contouren die het profiel van de nieuwe Swift tekenen en het zwevende dakdesign een gevoel van energieke lichtheid.

De driedimensionale achterlichten en de brede achterbumper geven de nieuwe Swift een stabiele en toch speelse uitstraling die herkenbaar is op de weg.

Carrosseriekleuren

Het nieuwe kleurenpalet van de Swift bestaat uit negen kleuren en vier bi-tone combinaties, waaronder de nieuwe kleuren Frontier Blue Pearl Metallic en Cool Yellow Metallic. Deze nieuwe kleuren, het nieuwe Frontier Blue Pearl Metallic en het Burning Red Pearl Metallic tonen een nieuw tijdperk van Suzuki-verfkwaliteit. Beide kleuropties bestaan uit een drielaagse coating, wat resulteert in een rijke textuur en zeer verzadigde tinten.

Interieur Styling

De nieuwe Swift biedt een ruim en comfortabel interieur met ergonomische voorzieningen om de rijervaring nog te verbeteren.

Binnenin de nieuwe Swift werd een cockpit ontworpen voor een meeslepende en ergonomische rijervaring, met een middenconsole en bedieningselementen die subtiel naar de bestuurder zijn gericht om het gebruiksgemak te garanderen. Het tweekleurige dashboard in zwart en lichtgrijs en de voorportierbekleding met gesatineerde plating en accenten in donkerzilverlak geven het interieur een sportieve, dynamische uitstraling.

Audio 9-inch scherm

Het 9 inch HD-touchscreen reageert snel en nauwkeurig en is voorzien van smartphonekoppelingen voor zowel Apple CarPlay® als Android Auto™ via Wi-Fi en USB, spraakherkenning, Bluetooth®-muziekweergave en geeft ook informatie weer over de status van de auto.

*Apple, Apple CarPlay, iPhone en Siri zijn handelsmerken van Apple Inc, geregistreerd in de VS en andere landen.

*Google, Android, Android Auto en andere merken zijn handelsmerken van Google LLC.

*Bluetooth is een gedeponeerd handelsmerk van Bluetooth SIG, Inc.

*Geavanceerde veiligheidsfuncties

Dubbele remsensorondersteuning II (DSBS II)

Een Millimetergolf-radar en een monoculaire camera worden gebruikt om voertuigen, fietsen en voetgangers voor de auto te detecteren en frontale, diagonale en laterale botsingen te helpen voorkomen. Als een aanrijding mogelijk lijkt, wordt de bestuurder gewaarschuwd met audio- en visuele waarschuwingen. Als de bestuurder met onvoldoende kracht remt, wordt de remhulp automatisch ingeschakeld om het voertuig af te remmen. En als de kans op een aanrijding toeneemt, past het systeem automatisch remkracht toe om de kracht van de botsing te verminderen en de schade te beperken.

Lane Keep Assist (LKA)

Wanneer de adaptieve cruise-control wordt geactiveerd, helpt de LKA de bestuurder om de positie van de auto in het midden van de rijstrook te handhaven. Als het systeem bovendien detecteert dat een aangrenzend voertuig of een structuur zoals een tijdelijke wegversperring of een ander obstakel te dicht bij de auto van de bestuurder komt, biedt het stuurassistentie om een veilige afstand te bewaren.

Driver Monitoring System (DMS)

- Een camera in het instrumentenpaneel controleert de ogen en het gezicht van de bestuurder. Als het systeem detecteert dat de

- Verkeersbordherkenning (TSR) Blind Spot Monitor (BMS)

- RTCA (Rear Cross Traffic Alert)

- eCall

Nieuwe 1.2L motor met 12V SHVS mild hybride systeem

De nieuwe 1.2-liter driecilinder benzinemotor in de nieuwe Swift combineert een lager brandstofverbruik en lagere emissies met een hoger koppel bij lage toerentallen voor een betere respons en algehele prestaties.

In de nieuwe Swift is de motor gekoppeld aan het SHVS mild hybrid-systeem voor nog betere milieuprestaties. Het SHVS mild hybrid system zet de kinetische energie die vrijkomt tijdens het vertragen om in stroom die naar de lithium-ion batterij gaat en assisteert de motor bij het accelereren voor een lager brandstofverbruik.

ALLGRIP AUTO

ALLGRIP AUTO is een automatisch vierwielaandrijvingssysteem dat inschakelt wanneer het een verlies aan tractie van de voorwielen detecteert. Wanneer voorwielslip wordt gedetecteerd, wordt een viscosekoppeling ingeschakeld om het koppel naar de achterwielen over te brengen, waardoor extra tractie wordt geleverd voor het rijden op besneeuwde wegen of andere gladde oppervlakken.

SUZUKI CONNECT

SUZUKI CONNECT maakt gebruik van de datacommunicatiemodule (DCM) van het voertuig om gebruikers in realtime met hun auto te verbinden, zodat ze kunnen profiteren van handige functies via de SUZUKI CONNECT smartphone app. Voor nog meer gebruiksgemak zijn sommige SUZUKI CONNECT functies nu beschikbaar via het 9-inch display audioscherm in de nieuwe Swift.

Belangrijkste functies:

- Statusmelding

- Zoekfunctie voor geparkeerde auto

- Rijgeschiedenis

- Geofencing en avondklokwaarschuwing

- Veiligheidsmelding

- Waarschuwingslampjes

- Periodiek onderhoud / Terugroepmelding

Foto's

 

 

 

Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Suzuki Belux
Pierstraat 229
2550 Kontich