Suzuki introduceert gefacelifte Ignis

Suzuki introduceert gefacelifte Ignis

De Ignis heeft een facelift ondergaan en kreeg een vernieuwde styling en een nieuwe motor. Hoewel hij de iconische designkenmerken van het huidige model behoudt, versterkt de nieuwe Ignis nog meer zijn unieke positie als de enige ultracompacte SUV op de markt, met een nieuw radiatorrooster vooraan, nieuwe bumpers, geraffineerde interieurkleuren en een efficiëntere motor met uitgebreide mild hybrid-capaciteit.   

Story image

Sinds zijn lancering in 2016 werd de Ignis verkozen tot een van de drie finalisten van de World Urban Car Awards in 2017 en blijft hij aan populariteit winnen. De nieuwe Ignis bouwt voort op die iconische styling in een compact en functioneel pakket, en versterkt zijn aantrekkingskracht als een speels en tegelijk praktisch aanbod op de markt.

Troeven van de nieuwe Ignis 

Iconische SUV-styling

Opvallende kenmerken van het exterieurdesign zijn onder meer Suzuki’s typische radiatorrooster met vijf spijlen en de voor- en achterbumpers met zilverkleurige bodemplaat, die het SUV-karakter en de eigenheid van de auto nog meer benadrukken.

Futuristisch stadsinterieur

De nieuwe accentkleuren voor het interieur – Lazuli Medium Blue Pearl en Medium Gray Metallic – en het gedurfde instrumentenbord vullen het stijlvolle stadsgerichte interieur perfect aan.

Doorgedreven efficiëntie

De nieuwe 1.2 DUALJET-motor (K12D) en het mild hybrid-systeem SHVS met merkbaar grotere lithium-ionbatterij (10 Ah) dringen het brandstofverbruik verder terug en kunnen voortaan worden gekoppeld aan een continu variabele transmissie.

 

Stylingupdates voor exterieur en interieur

Exterieur

De Ignis is doordrongen van Suzuki’s designerfgoed, met onder meer een ingesneden C-stijl, zwarte A- en B-stijlen, flankbeschermers en een schelpvormige motorkap. Zijn design is eenvoudig, met de vertrouwde, sympathieke snoet en zijn unieke koplampen, zwarte wielkastverbreders en robuuste schouders.

Het gefacelifte model behoudt die iconische kenmerken, maar krijgt ook een nieuw radiatorrooster met vijf spijlen in de typische SUV-stijl van Suzuki, evenals voor- en achterbumpers met trapeziumvormige zilverkleurige beschermplaten, die zijn SUV-karakter en unieke look nog versterken.

Story image

 

Interieur

Als aanvulling op de kenmerkende stying van het exterieur had het interieur van de Ignis al een futuristische stedelijke look en vloeiende horizontale lijnen die de breedte en het gevoel van ruimte benadrukken.

Die stijlvolle stadsstijl werd nog versterkt in dit gefacelifte model, met nieuwe accenten in Gunmetal Gray of blauw, die perfect samengaan met de grijze of blauwe binnenbekleding.

Het dashboard met nieuw ontworpen wijzerplaten werd gemoderniseerd met een zwart-witcontrast en laat ondanks zijn eenvoudige compositie een sterke indruk na.

Story image

 

Koetswerkkleuren

De Ignis is verkrijgbaar in elf eenkleurige en zeven tweekleurige koetswerkuitvoeringen, waaronder ook drie nieuwe tinten: Caravan Ivory Pearl Metallic, Rush Yellow Metallic en Tough Khaki Pearl Metallic.

Doorgedreven efficiëntie

1.2 DUALJET-motor (K12D)

De gemoderniseerde 1.2 DUALJET-motor (K12D) die de nieuwe Ignis aandrijft, beschikt over een nieuwe tweeledige injectie en verenigt een krachtige respons met een erg laag verbruik. Die uitzonderlijke balans wordt mogelijk gemaakt door verbeteringen zoals een elektrische variabele timing voor de inlaatkleppen, een oliepomp met variabele inhoud en elektrische koeljets voor de zuigers.

Story image

Verbeterd mild hybrid-systeem SHVS

Het brandstofverbruik wordt nog verder gereduceerd wanneer de motor wordt gekoppeld aan het mild hybrid-systeem SHVS, dat wordt gevoed door een lithium-ionbatterij waarvan de capaciteit werd opgetrokken van 3 Ah tot 10 Ah.

Het mild hybrid-systeem SHVS zet de kinetische energie die gegenereerd werd tijdens vertragingen, om in elektrische energie om de lithium-ionbatterij op te laden. De elektromotor gebruikt die energie om de verbrandingsmotor bij te staan tijdens acceleraties en zo het brandstofverbruik te beperken.

Story image

CVT-transmissie als bijkomende optie

De continu variabele transmissie (CVT) is nu verkrijgbaar als bijkomende optie en staat garant voor krachtige acceleraties bij lage snelheden en een uitzonderlijk laag brandstofverbruik bij hoge snelheden.

 

Story image

 

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image

 

Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Suzuki Belux
Pierstraat 229
2550 Kontich