Suzuki lanceert “Carsharing”: rijd met de Suzuki van je buren

Een (tweede) wagen is voor vele gezinnen een handige oplossing, maar als die vaak stil staat is dit een erg dure aangelegenheid. Suzuki België gelooft in ‘carsharing’ als oplossing voor de toekomst.

 

Carsharing is een concept waarmee de eindgebruiker kosten bespaart en dat bovendien milieuvriendelijker is . Het getuigt van een toekomstvisie waarbij Suzuki ook ideeën als ‘de deeleconomie’ omarmt.

 

Om het idee van Carsharing concreet uit te werken, ging Suzuki Belgium een strategisch partnership aan met Wibee.

 

Suzuki koos voor Wibee omwille van het eenvoudige concept: één ‘ambassadeur’ neemt het initiatief om een deelauto aan te schaffen waarna de auto wordt gedeeld binnen het netwerk of de buurt van deze ambassadeur. Geen gedoe dus met vaste parkeerplaatsen, badges of auto’s die ver weg geparkeerd staan.

 

Wibee koos voor Suzuki omdat het gamma stadswagens en hun ervaring perfect aansluiten bij de belofte van een (tweede) wagen.

 

Suzuki biedt Wibee een overeengekomen aantal wagens aan en ondersteunt Wibiee ook op het vlak van communicatie. Na de initiële lanceringsfase zal Suzuki een diepere integratie van het ‘Carsharing’-aanbod overwegen.

 

De samenwerking wordt gelanceerd op het Autosalon 2016. Geïnteresseerden kunnen meer info verkrijgen via www.wibee.be.

Contacteer ons
Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Suzuki Belux
Pierstraat 229
2550 Kontich