Suzuki lanceert gloednieuwe S-CROSS

Suzuki lanceert gloednieuwe S-CROSS

Suzuki stelt de gloednieuwe S-CROSS voor die werd ontwikkeld om aan de diverse behoeften van de hedendaagse SUV-rijder in elke fase van zijn leven te voldoen.

De S-CROSS een echte SUV met een vernieuwende vormtaal die bovendien erg functioneel is. Dankzij de krachtige en gedurfde look legt de nieuwe S-CROSS de lat andermaal hoger op vlak van verbruik, vermogen en vierwielaandrijving. Hij beschikt verder over de nieuwste veiligheidsfuncties en communicatietechnologie.

All-New S-CROSS Highlights

Stoer SUV-design

Het radiatorrooster in zwarte pianolak biedt de wagen een dynamische, krachtige uitstraling en is een aanvulling op de stijlvolle LED-lichtunits voor- en achteraan. De hoekige wielkasten rondom, in combinatie met de zilverkleurige randen, verhogen het uitgesproken SUV-karakter van deze nieuwe S-CROSS.

Functioneel en veelzijdig

Het interieur biedt ruim plaats aan 5 volwassenen, terwijl de bagageruimte van 430 liter bijzonder veelzijdig is en aansluit bij tal van outdoor- en vrijetijdsactiviteiten. Het panoramische zonnedak en het verfijnde interieur zorgen voor een nog leukere rijervaring.

Verfijnde Technologie

Het hart van de S-CROSS is de koppelrijke 1,4-liter BOOSTERJET turbomotor met directe inspuiting en het 48V SHVS mild hybride systeem, wat de wagen zuinig en krachtig maakt. Voeg daar het ALLGRIP SELECT 4x4-systeem, een 9-inch audiodisplay en een breed gamma geavanceerde veiligheidstechnologieën aan toe voor de meest volledige SUV-ervaring.

Stoer SUV-design

De gloednieuwe S-CROSS is een SUV die meteen opvalt omwille van zijn stoere uitstraling. De zin voor detail ervaar je in elk koetswerkelement en ook het interieurdesign zorgt voor een gedurfd SUV-karakter met een stijlvolle uitstraling.

Vormgeving koetswerk

Het imposante uiterlijk van het radiatorrooster in zwarte pianolak maakt meteen indruk. Op deze ruimbeten grille zorgt het merkembleem in een chroombalk voor een esthetisch geslaagde look. Zowel voor- als achteraan komen zilverkleurige afwerkingsdetails die de nieuwe S-CROSS een agressief kantje geven. Lichtunits met ledtechnologie voor en achter ogen stijlvol, terwijl de hoekige wielkasten de flanken een vertrouwd design geven dat gespierd oogt en tegelijk het nodige dynamisme uitstraalt.

Koetswerkkleuren

De gloednieuwe S-CROSS is beschikbaar in acht koetswerkkleuren, om tegemoet te komen aan de behoeften van een grote verscheidenheid aan SUV-rijders. De metallic parelmoerkleuren zijn Titan Dark Gray, Cosmic Black en Canyon Brown. Parelmoertinten zijn onder andere Cool White, Energetic Red en Sphere Blue. Silky Silver Metallic en Solid White vervolledigen het kleurengamma.

Interieur

De gloednieuwe S-CROSS oogt stoer langs de buitenkant en is riant uitgerust binnenin. De Suzuki ​ paart bovendien een avontuurlijke sfeer aan rijcomfort, wat de rijervaring aangenamer maakt. Zowel de grote voorruit als het panoramische zonnedak zorgen binnenin voor een ruimtelijk gevoel en een comfortabele sfeer. De ergonomisch gevormde lederen stoelen hebben een centraal zitvlak van kunstleer dat past bij het SUV-karakter van de auto. Het design van de cockpit is gedurfd en geavanceerd. Het brede instrumentenpaneel maakt gebruik van een driedimensionaal ontwerp, wat het een premium uitstraling biedt. Het interieur voelt hightech aan dankzij elementen zoals het 9-inch audioscherm, de draadloze smartphoneconnectiviteit die eveneens voertuiginformatie deelt en de ALLGRIP SELECT-knop op de console.

Functioneel en veelzijdig

De nieuwe S-CROSS werd ontworpen om in te spelen op de diverse behoeften van de SUV-klanten en daarom komt er een ruim interieur en een flexibele kofferruimte.

Ruim binnenin

De gloednieuwe S-CROSS is voldoende ruim voor 5 volwassenen en biedt bovendien veel bagageruimte. Het zitcomfort voor de passagiers voorin gaat niet ten koste van de ruimte en het comfort achterin. De passagiers achter kunnen zelfs de stand van de rugleuning instellen om nog meer ontspannen te zitten. In het interieur worden tal van bergruimtes en extra’s voorzien die inspelen op de behoeften van alle passagiers.

Modulaire koffer

De asymmetrisch (60/40) ingedeelde achterbankleuning en de modulair verstelbare bagageruimte maken het gemakkelijk om de meest uiteenlopende bagage mee te nemen in de ruim bemeten kofferruimte van 430 liter*. Ongeacht de bestemming of vrijetijdsbesteding, de gloednieuwe S-CROSS biedt de ruimte en het comfort om vijf volwassenen en al hun benodigdheden stijlvol op hun bestemming te krijgen. *Gemeten volgens de Duitse Association of the Automotive Industry (VDA) standaard.

Panoramisch zonnedak

Dubbele glazen schuifpanelen creëren een extra grote opening voor het panoramische zonnedak, waarvan u vanaf elke zitplaats in de auto kunt genieten. Wanneer het panoramisch zonnedak gesloten is, hebben de glazen panelen een totale lengte van 1.000 mm. Wanneer het geopend is, meet de volledige opening 560 mm.

Extra features:

  • Dual-zone automatische airconditioning
  • Dakconsole met leeslampjes
  • Centrale console met opbergvak en USB-aansluiting
  • Centrale armsteun vooraan met opbergruimte
  • Centrale armsteun achter met bekerhouders
  • Verfijnde Technologie
  • SUV met topuitrusting

De gloednieuwe S-CROSS zit boordevol geavanceerde technologie om het rijden opwindend en plezierig te maken, terwijl hij de bestuurder nog meer vertrouwen inboezemt. We denken daarbij aan de efficiënte prestaties van de 1,4-liter BOOSTERJET-motor in combinatie met het 48V SHVS mild hybrid-systeem, maar tevens aan het vertrouwen dat de ALLGRIP SELECT 4x4 aandrijving en tal van intelligente veiligheidsvoorzieningen bieden. Deze gloednieuwe S-CROSS is een zeer volledig uitgeruste SUV.

K14D, 1.4 BOOSTERJET motor

De S-CROSS wordt aangedreven door een koppelrijke 1,4-liter BOOSTERJET turbomotor met directe inspuiting. De turbocompressor met intercooler blaast de inlaatlucht onder druk in de cilinders, waardoor het motorkoppel bij lage toerentallen wordt geoptimaliseerd. Het directe injectiesysteem verbetert de dosering, de timing en de inspuitdruk van de brandstof voor nog betere prestaties en een lager brandstofverbruik. Dankzij de elektronisch gestuurde variabele kleptiming (VVT), de gekoelde uitlaatgasrecirculatie (EGR) en hoge compressieverhouding wordt de motor nog efficiënter.

48V SHVS Mild Hybrid systeem

De gloednieuwe S-CROSS is uitgerust met een 48V SHVS mild hybrid systeem. In normale rijomstandigheden verlaagt het systeem het brandstofverbruik door het vermogen van de verbrandingsmotor te beperken en dit te compenseren met de elektromotor. Wanneer het systeem detecteert dat de bestuurder snel wil accelereren, zorgen torque-fill control en torque boost voor een snellere respons, extra soepelheid en een vlottere acceleratie.

ALLGRIP SELECT

Dankzij vier eenvoudig in te schakelen rijmodi (Auto, Sport, Snow en Lock) kunt u de 4x4-stand kiezen die het best bij de rijomstandigheden aansluit. Het elektronisch gestuurde 4x4-systeem past de hoeveelheid koppel aan die aan de achterwielen wordt geleverd en regelt het ESP®, het motorvermogen, de stuurbekrachtiging en andere systemen aan boord om de vier rijmodi te realiseren.

9-inch HD Display Audio

Het audioscherm is voorzien van de nieuwste digitale ontwikkelingen waaronder Apple CarPlay®, Android AutoTM, stembediening en handsfree bellen via Bluetooth®. Verder horen ook radio, USB voor muziek en films, iPod en Bluetooth® voor het afspelen van muziek tot de standaarduitrusting. Op het display verschijnt tevens relevante informatie over de auto zoals brandstofverbruik, rijbereik, SHVS-energiestroom, waarschuwingen, achteruitkijkcamera, 360-zichtcamera en de data van de parkeersensoren achteraan.

Suzuki Safety Support

De gloednieuwe S-CROSS beschikt over Suzuki Safety Support, waarbij gebruik wordt gemaakt van camera's en sensoren om te helpen bij het rijden en de veiligheid.

Dual Sensor Brake Support (DSBS) ​ : Bij voorwaarts rijden detecteren de monoculaire camera en de lasersensor of er potentieel gevaar is voor een aanrijding met een ander voertuig of een voetganger. Wanneer nakend impact wordt gedetecteerd, geeft DSBS een waarschuwing of remt het de wagen - al naargelang de situatie - automatisch af.

Adaptieve cruise control met stop & go :De adaptieve cruise control biedt in combinatie met de automatische zesversnellingsbak ook een stop & go-functie. Hij versnelt en vertraagt de wagen en houdt daarbij altijd de ideale veiligheidsafstand tot de voorligger. Stop & go kan de auto bovendien volledig tot stilstand brengen wanneer dat nodig. Het systeem zal vervolgens de voorligger weer volgen wanneer die binnen de 2 seconden opnieuw in beweging komt, bijvoorbeeld in fileverkeer.

360° View camera : Het 360° overzicht zorgt voor extra veiligheid en rijgemak. Vier camera's (voor, achter en op de flanken) bieden een volledige 3D-weergave van de omgeving zodat de bestuurder veilig kan manoeuvreren. ​

Bijkomende Suzuki Safety Support systemen:

Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition, Lane Departure Prevention, Weaving Alert, Blind Spot Monitor, Hill Hold Control en Rear Cross Traffic Alert.

Technische Specificaties

Aantal deuren : 5 deurs

Motor : ​ ​ benzine, 1.4 l Boosterjet, 48V SHVS mild hybrid

AFMETINGEN

  • Lengte ​ 4300 mm
  • Breedte ​ 1785 mm
  • Hoogte ​ 1580 mm
  • Wielbasis ​ 2600 mm
  • Draaicirkel ​ 5,4 m
  • Grondspeling 175 mm
  • Aantal zitplaatsen 5
  • Kofferinhoud ​ 430 l – 665 l– 1230 l (met neergeklapte achterbank)
  • Tankinhoud ​ 47 liter
  • Banden ​ 215/60 R16
  • Gewicht ​ 1195 kg (2WD man 6)

MOTOR

  • Aantal cilinders 4
  • Aantal kleppen 16
  • Cilinderinhoud 1373 cc
  • Boring x slag ​ 73 mm x 82 mm
  • Compressieverhouding 10,9
  • Max vermogen 95 kW / 5.500 opm
  • Max koppel ​ 235 / 2000-3000 opm
  • Voeding ​ rechtstreekse benzine-inspuiting
  • E-motor ​ aandrijfmotor/generator
  • Vermogen e-motor 10 kW / 3000 opm
  • Emissienorm ​ 6d

PRESTATIES

  • Topsnelheid ​ 195 km/u (2WD man 6)
  • 0-100 km/u ​ 9,5 s (2WD man 6)
  • Verbruik WLTP 5,3 l /100 km (2WD man 6)
  • CO2-emissie WLTP 119 g/km (2WD man 6)

Fotogallerij

 

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image

 

Video

360-degree view_1125.mp4 26 MB Footage_1125.mp4 79 MB

 

Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Suzuki Belux
Pierstraat 229
2550 Kontich