Suzuki ondertekent een overeenkomst met SkyDrive voor de productie van vliegende auto's

Suzuki ondertekent een overeenkomst met SkyDrive voor de productie van vliegende auto's

Skydrive zal hiervoor de fabrieken van Suzuki gebruiken en wil in het voorjaar van 2024 beginnen met de productie.

Suzuki Motor Corporation heeft een overeenkomst getekend met SkyDrive Inc. betreffende een samenwerking voor de productie van "vliegende auto's".

SkyDrive zal een 100% dochteronderneming oprichten om "vliegende auto's" te produceren. Suzuki en SkyDrive zullen gebruik maken van een fabriek die eigendom is van de Suzuki Groep in de prefectuur Shizuoka, en streven ernaar de productie van "vliegende auto's" te starten rond de lente van 2024. Suzuki zal ook samenwerken met een dochteronderneming van SkyDrive bij de voorbereiding van de start van de productie, met inbegrip van de personeelsbezetting.

Commentaar van Toshihiro Suzuki, President van Suzuki Motor Corporation:

Ik ben erg enthousiast over de samenwerking met SkyDrive. We zullen ambitieuze stappen zetten in de richting van de ontwikkeling van producten met een superieure waarde, zodat we kunnen bijdragen aan de realisatie van mobiliteit die het luchtruim gebruikt voor dagelijks vervoer.

Fotogallerij

Story image
Story image

 

 

 

Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Suzuki Belux
Pierstraat 229
2550 Kontich