Suzuki op het Autosalon van Parijs 2016

Suzuki Motor Corporation heeft vandaag twee belangrijke aankondigingen gedaan op het Autosalon van Parijs 2016. De eerste betrof de Europese première van de nieuwe compacte cross-over IGNIS, die een stijlvol koetswerkdesign wil verzoenen met veelzijdige functionaliteit. De tweede ging over Suzuki’s nieuwe aanpak met betrekking tot zijn ALLGRIP-vierwielaandrijftechnologie.

Tijdens de persconferentie van Suzuki werd ook de facelift van de SX4 S-CROSS geïntroduceerd, die in juni in productie ging bij Magyar Suzuki en zich aankondigt als een vernieuwd model met een nog stoerdere en tegelijk meer verfijnde look. 

Suzuki-verkoopcijfers 2016

Suzuki’s wereldwijde autoverkoop van januari tot juli 2016 kwam uit op 1.650.000 exemplaren, wat iets minder is dan in dezelfde periode van vorig jaar, voornamelijk als gevolg van een verkoopdaling op een aantal Aziatische markten.

Op de Europese markt bleef de autoverkoop gunstig evolueren. Het resultaat voor het afgelopen fiscale jaar bedroeg 207.000 exemplaren, wat neerkomt op een stijging van 6,2% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De doelstelling voor dit fiscale jaar is 232.000 exemplaren, wat zou neerkomen op een stijging van 12% ten opzichte van vorig jaar.

Ondanks deze ambitieuze doelstelling met een bijna verdubbelde stijging ligt Suzuki al voor op het schema, met 133.000 verkochte exemplaren van januari tot juli 2016, een stijging van 13% ten opzichte van vorig jaar.

De Vitara was het meest verkochte model en de belangrijkste oorzaak van de groeiende verkoop in Europa. Sinds zijn lancering op het Autosalon van Parijs in 2014 heeft het model een alom bekend succes geboekt.

 

ALLGRIP-reeks

Sinds de lancering van de LJ10 als eerste vierwielaangedreven model in de Japanse minicategorie heeft Suzuki er altijd naar gestreefd om technologieën voor vierwielaandrijving te blijven ontwikkelen. Suzuki heeft optimaal aangepaste 4x4-voertuigen aangeboden aan bestuurders met zeer uiteenlopende levensstijlen in diverse rijomstandigheden en in een uitgebreid aantal activiteiten.

Na talloze succesvolle jaren van ontwikkeling van 4x4-technologieën heeft Suzuki besloten om ze allemaal samen te brengen onder de naam ALLGRIP en zo hun waarde beter bekend te maken bij een breder publiek. De volgende drie subcategorieën werden aangekondigd:

ALLGRIP AUTO biedt de bestuurder dankzij een vierwielaandrijving met viscokoppeling gemoedsrust in het dagdagelijkse verkeer, vooral op gladde wegen en besneeuwde ondergrond.

ALLGRIP SELECT, Suzuki’s elektrisch geregelde vierwielaandrijving, verschaft de inherente waarden ‘rijplezier’, ‘gemoedsrust’ en ‘zuinigheid’ door de bestuurder de keuze te bieden uit vier rijmodi (Auto, Sport, Snow, en Lock) naargelang van het wegdek of de rijomstandigheden.

ALLGRIP PRO biedt hoogwaardige offroadcapaciteiten om te beantwoorden aan de zin voor avontuur van de bestuurder en hem in staat te stellen om grenzen te verleggen en het onbekende te verkennen, dankzij zijn niet-permanente vierwielaandrijving met reductiebak.

 

New IGNIS

Met zijn combinatie van een stijlvolle look en een veelzijdige functionaliteit is de Ignis een eenvoudige en iconische cross-over die designelementen erft van eerdere Suzuki-modellen, terwijl hij tegelijk een nieuwe uniek gevoel van persoonlijkheid introduceert.

Suzuki’s lichte en zeer stijve platform van de nieuwe generatie omvat een nieuw ontworpen ophangingssysteem dat een uitstekende wegligging biedt, terwijl de 1.2 DUALJET-motor krachtige prestaties en een zeer gunstig brandstofverbruik verschaft.

De Ignis pakt ook uit met SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), een licht en compact mild hybrid-systeem dat gebruikmaakt van een ISG (Integrated Starter Generator) met een geïntegreerde stroomgenerator en elektrische motor, en een lithium-ionbatterij. Dit is een ideaal systeem voor gebruik in een compacte auto, dat in combinatie met het nieuwe platform en de DUALJET-motor een nog gunstiger brandstofverbruik garandeert.

De Europese verkoopstart van de nieuwe IGNIS is gepland in januari 2017. 

 

S-CROSS facelift

De S-CROSS, die werd gelanceerd in 2013, was de opvolger van de Suzuki SX4, die op de markt kwam in 2006, en tilde het design, de functionaliteit, de rijprestaties en het brandstofverbruik naar een heel nieuw niveau. De facelift van de S-CROSS omvat aanzienlijke designwijzigingen aan de voorkant, alsook grotere velgen en banden. Die verschaffen het model een stoerdere en meer verfijnde look die perfect past bij een SUV.

De gefacelifte versie van de S-CROSS biedt ook de keuze tussen twee Suzuki  BOOSTERJET-turbomotoren met directe injectie (1.0 en 1.4), die een mooi evenwicht bieden tussen milieuvriendelijkheid en dynamische prestaties.

De verkoop van de S-CROSS facelift ging deze zomer van start op de Europese markten.

 

Strategie in Europa

Zoals vorig jaar werd aangekondigd in het middellangetermijnmanagementplan, bedraagt de jaarlijkse verkoopdoelstelling in Europa 280.000 exemplaren voor 2019, het laatste jaar van de termijn. Om deze doelstelling te realiseren wil Suzuki ieder jaar meer dan één nieuw model lanceren op de Europese markt.

Suzuki zal zijn aandacht ook richten op SHVS en de verspreiding van dit mild hybrid-systeem in zijn gamma op de Europese markten. Het mild hybrid-systeem SHVS is compact en biedt bovendien waar voor uw geld. Verschillende klantengroepen kunnen genieten van deze technologie en dat is precies de manier waarop Suzuki de technologische ontwikkelingen altijd heeft benaderd en altijd zal benaderen. Het mild hybrid-systeem SHVS is een van de belangrijke sleutels voor Suzuki om te komen tot een nog lagere CO2-uitstoot en nog minder brandstofverbruik. 

U vindt meer info omtrent:

  • het allgrip systeem
  • de Suzuki Ignis
  • de Suzuki S-Cross

in bijlage onderaan het persdossier.

ALLgrip

DOCX - 15 Kb

Ignis

DOCX - 27 Kb

S-Cross

DOCX - 16 Kb

Bart Hendrickx

PR Manager, Suzuki

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Neem contact op met