Suzuki trekt de looptijd van de garantieperiode op tot 7 jaar

Suzuki trekt de looptijd van de garantieperiode op tot 7 jaar

Deze aanpassing zal niet enkel gelden voor nieuwe voertuigen, maar wordt ook retroactief ingevoerd voor Suzuki-voertuigen die vanaf 2019 voor het eerst werden ingeschreven.

  • Nieuwe Suzuki’s genieten voortaan 7 jaar garantie
  • Langere garantieperiode werkt ook retroactief voor reeds ingeschreven voertuigen (vanaf 1/1/2019)
  • Garantie wordt opgetrokken van 5 naar 7 jaar
  • Voorwaarde is dat voertuigen service genieten binnen het Suzuki-dealernet ​

Suzuki Belgium hecht bijzonder veel belang van een positieve consumentenervaring en aan het vertrouwen dat een klant in het merk en in zijn merkdealer stelt. Daarom besloot de Belgisch-Luxemburgse Suzuki-invoerder dat de looptijd van de garantieperiode wordt opgetrokken voor alle Suzuki voertuigen die correct onderhoud genoten binnen het officiële Suzuki-dealernet. Het gaat niet uitsluitend om nieuwe voertuigen, de gewijzigde aanpak wordt tevens toegepast op elk Suzuki-voertuig dat na 1 januari 2019 voor het eerst werd ingeschreven. Vanaf 2024 verlengt Suzuki Belgium de garantiedekking voor deze voertuigen van 5 jaar tot een indrukwekkende 7 jaar!

Deze beslissing geeft aan welk vertrouwen de invoerder stelt in de kwaliteit en vooral de betrouwbaarheid van de Suzuki-modellen. Deze ingreep moet ook en vooral de gemoedsrust van de Suzuki-bestuurders vergroten. Deze uitgebreide garantie is van toepassing op alle Suzuki voertuigen die planmatig en volgens de voorschriften van de constructeur werden onderhouden binnen het officiële Suzuki BeLux dealernet. Het gaat om alle modellen die na 1 januari 2019 voor het eerst op kenteken werden gezet.

De garantie is identiek aan het uitgebreide garantiepakket waarop de consumenten ook vandaag al een beroep kunnen doen. De enige beperkingen die niet worden gedekt, zijn velgen, interieurelementen en het multimediasysteem van de wagens. De looptijd bedraagt 7 jaar of 150.000 km, wat het eerst wordt bereikt.

 

Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Suzuki Belux
Pierstraat 229
2550 Kontich