Suzuki’s globale productiecijfers : Mooie stijging en wereldwijd op de achtste plaats !

Suzuki heeft zijn wereldwijde productie-, verkoop- en exportcijfers voor het jaar 2023 bekendgemaakt, waarbij een lichte stijging in de jaarlijkse productie wordt gemeld ondanks enkele uitdagingen.

Wereldwijde Productie

In 2023 produceerde Suzuki wereldwijd 3.265.203 voertuigen, een stijging van 1,7% ten opzichte van het voorgaande jaar1. Deze toename toont het derde opeenvolgende jaar van groei voor het bedrijf. Hiermee kaapt Suzuki de achtste plaats op de wereldranglijst.

De productie in Japan zag een significante stijging van 6%, met een totaal van 1.011.257 eenheden. De overzeese productie, die maar liefst 69% van de totale productie vertegenwoordigd, bleef op hetzelfde niveau met 2.253.946 eenheden. Hierin steeg de productie in India met 3 % tot net geen 2 miljoen, terwijl de Europese productie daalde met 20%. Deze uitzonderlijke daling is te wijten aan de uitloop van het oude Swift-model, en de voorbereiding van het nieuwe model, dat ondertussen op de markt is.

Verkoop

De wereldwijde verkoop steeg in 2023 ​ met 5,6% naar 3.167.908 eenheden . De verkoop in Japan steeg met 7,5%, terwijl de overzeese verkoop met 5,1% toenam. De verkoop in India, een belangrijke markt voor Suzuki, steeg met maar liefst ​ met 9%.

Vooruitzichten

Suzuki blijft zich inzetten voor innovatie en duurzaamheid, met een focus op het versterken van zijn wereldwijde aanwezigheid en het aanbieden van kwaliteitsvoertuigen die voldoen aan de behoeften van klanten over de hele wereld. Ondanks de fluctuerende marktomstandigheden, blijft Suzuki optimistisch over de toekomst en is vastbesloten om zijn positie als een toonaangevende autofabrikant te handhaven en te versterken.

Over Suzuki

Suzuki Motor Corporation, opgericht in 1909, is een van 's werelds toonaangevende autofabrikanten, bekend om zijn hoogwaardige en betaalbare voertuigen. Met een rijke geschiedenis van innovatie en toewijding aan klanttevredenheid, blijft Suzuki zijn aanbod uitbreiden en zijn wereldwijde voetafdruk vergroten.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Neem contact op met