Wereldpremière van Suzuki's eVX  concept EV model

Wereldpremière van Suzuki's eVX concept EV model

In het Maruti Suzuki Paviljoen op Auto Expo 2023, die vanaf 11 januari 2023 in de voorsteden van Delhi wordt gehouden, maakte Suzuki's EV-conceptmodel eVX zijn wereldpremière.

De eVX is een volledig elektrische concept SUV afgeleid van Suzuki's eerste wereldwijde strategische EV en zal vanaf 2025 gecommercialiseerd worden.

Suzuki biedt wereldwijd SUV modellen aan zoals Vitara en S-CROSS. De eVX is een BEV model dat het sterke 4x4 DNA van Suzuki combineert met de geavanceerde eigenschappen van de nieuwste BEVs. Het exterieur design is ontworpen om direct herkenbaar te zijn als een Suzuki SUV. Bovendien wil de constructeur de 4x4 erfenis van het merk laten verder leven in het nieuwe elektrische tijdperk en zo de consument een echte Suzuki SUV rijervaring laten beleven.

Tijdens de persconferentie op Auto Expo 2023, zei Chairman Suzuki, "Ik ben zeer verheugd om de eVX, onze eerste globale strategische EV te onthullen. Bij Suzuki is het aanpakken van de opwarming van de aarde een absolute prioriteit. Zo werden er een ​ reeks globale maatregelen ingevoerd om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Suzuki zal in de toekomst waardevolle producten blijven leveren aan zijn klanten over de hele wereld, en deze voertuigen maximaal aanpassen aan de verschillende manieren waarop mensen leven en rijden."

Specificaties

- Batterijcapaciteit: 60kWh

- Actieradius: 550km (gemeten in aangepaste Indiase rijcyclus (MIDC))

- Totale lengte 4.300mm x breedte 1.800mm x hoogte 1.600mm

 

 

Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Suzuki Belux
Pierstraat 229
2550 Kontich