Wereldwijde Swift-verkoop rondt kaap van 5 miljoen stuks

  • 11 jaar en 5 maanden na introductie heeft Suzuki’s trendy hatchback 5 miljoen aardbewoners verleid.
  • De Swift is als echte wereldauto dé hoeksteen in de globale strategie van het merk.
  • Wordt geproduceerd in 7 landen, waaronder Hongarije.
  • Verkrijgbaar op 140 markten wereldwijd.

Toen de Swift in november 2004 op de markt kwam, kon hij meteen op een enorme bijval rekenen bij zowel pers als publiek. Geen wonder dat hij aan de haal ging met talrijke awards, waaronder de ‘RJC Car of the Year 2006’ in Japan: hij zorgde voor een frisse wind in het B-segment, met zijn sportieve looks, efficiënte motoren en beklijvende weggedrag. Iets meer dan 11 jaar na de introductie van de eerste generatie stond de verkoopteller al op 5 miljoen – het bewijs dat de globale strategie van de Suzuki zijn vruchten afwierp. 

Na Japan werd in februari 2005 de Hongaarse productielijn opgestart om de Europese, Russische en Noord-Afrikaanse markten te bevoorraden. In mei 2005 was het de beurt aan India om zijn eigen Swift-modellen te bouwen, een maand later gevolgd door China en twee jaar later door Maleisië. In juni 2008 bereikte de totale verkoop de grens van 1 miljoen exemplaren. Om gelijke tred te houden met het commerciële succes ging in november 2009 ook in Pakistan een productiesite open.

Tweede generatie

In september 2010 werd de tweede generatie van de Swift gelanceerd. Die bleek opnieuw een schot in de roos en kreeg eveneens de titel RJC Car of the Year opgespeld in thuisland Japan. In januari 2011 overschreed de totale Swift-productie de grens van 2 miljoen units, en in januari 2013 was dat al 3 miljoen. Intussen draaiden ook in Thailand de montagelijnen op volle toeren, en sinds januari 2014 draagt Vietnam eveneens zijn productiesteentje bij.

In augustus 2014 meldde Suzuki met trots dat er wereldwijd 4 miljoen Swifts aan de man of vrouw waren gebracht. En de aprilmaand van dit jaar was nog maar net begonnen of Japans vierde grootste constructeur bereikte een nieuwe mijlpaal van formaat: 5 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd, een bewijs dat de Swift een echte wereldauto is die klanten blijft verleiden én aan zich bindt.

Ruim gamma

In de Belux is de Swift verkrijgbaar met 3 of 5 deuren, met voorwielaandrijving of 4x4, met diesel- of  benzinemotor en met manuele of automatische versnellingsbak. De sportiefste chauffeurs kunnen nog altijd hun hart ophalen aan de ‘old school’ Swift Sport met zijn atmosferische 1.6 van 136 pk en kort gespreide zesbak. Elke versie geniet een waarborg van 5 jaar, inclusief Europese pechverhelping. 

http://suzuki.be/nl/swift-3-deurs

PDF - 5.2 Mb

Anne-Eline Blockx

Press & event coordinator, Suzuki

Bart Hendrickx

PR Manager, Suzuki

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Suzuki Belux

Suzuki Belux is verdeler van Suzuki wagens voor Belgie en Luxemburg en maakt deel uit van de astara-groep, Meer info over de modellen en het verdelernet vindt u op www.suzuki.be 

SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine en heeft handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen.

Neem contact op met